Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Activitats i agenda
 • Escuchar
 • Imprimir la página
 • Enviar a un amigo
 • Suscribirse al RSS de la página
 • Compartir en Facebook
 • Compartir en Twitter
 • Compartir en Linkedin

Palabras de Su Alteza Real el Príncipe de Asturias en la entrega de la 13ª edición de los Premios Pymes

Barcelona, 07.06.2010

M

olt bona nit.

Estem realment encantats la princesa i jo de presidir novament a Barcelona el lliurament d'aquests "Premis PIMES", que arriben ja a la seva tretzena edició. Va ser fa quatre anys quan junts vam venir al Palau de Sant Jordi per a presidir aquesta gran trobada i sopar anual de PIMEC encara que, personalment, també m'agrada recordar la primera vegada que vaig tenir aquest honor, va ser el 1997 any en què vau donar un gran pas per la consolidació d'una patronalúnica. Per tant, moltes gràcies per la vostra acollida d'aquesta nit.

Ens sumem amb gran interès a una celebració plena de compromís i il.lusió, que busca honorar els bons exemples i models de les empreses que han treballat dur per vèncer la crisi. Ser aquí aquesta nit i lliurar els vostres premis ens permet fer una cosa que valorem i, sincerament, ens motiva molt: tornar a reunir-nos amb un conjunt molt representatiu del teixit empresarial de Catalunya i, en aquest cas, compartir les preocupacions, les necessitats, i les esperances de les petites i mitjanes empreses.

No només som conscients de la importància que tenen per al funcionament i el desenvolupament d'una economia sana, equilibrada i generadora d'ocupació; també ho som de que representen la gran majoria del nostre sector productiu, de que la crisi us està colpejant amb especial duresa, i de que com economia, Espanya -i particularment Catalunya- ha de seguir potenciant la vostra capacitat i estenent el vostre exemple i vocació.

Per tant, moltes gràcies a PIMEC i la Fundació PIMEC Acció Social -als seus directius i treballadors- per la seva invitació, i per impulsar aquests guardons. La vostra filosofia d'acció, el vostre pragmatisme i avançat sentit de futur són dignes del major elogi. El nostre reconeixement també al jurat la vàlua del qual acabem d'apreciar en el vídeo.

Permetin-me ara donar la nostra més afectuosa enhorabona a les dues entitats i vuit empreses premiades pels mèrits que se us reconeixen aquesta nit i per continuar donant exemple d'esforç i excel lència en temps tan difícils. Fa poc que recordava un vell adagi llatí que diu així: "les paraules mouen, però els exemples arrosseguen". Els guardonats d'aquesta nit ens ofereixen en aquest sentit exemples de bona gestió, competitivitat i superació, amb els que fomenten la difusió de l'excel.lència empresarial a favor del progrés i del benestar de tots.

Però aquests Premis tan diversos i complets que hem lliurat avui tenen a més una dimensió molt singular, ja que són particularment solidaris amb els empresaris, autònoms i emprenedors afectats en les seves activitats professionals per la crisi econòmica i les seves conseqüències.

En este sentido, quiero mencionar especialmente el programa de ayuda personal al empresariado, "Emppersona", de la "Fundación Pimec Acciò Social" que antes habéis presentado. Debo deciros que este servicio de orientación, asistencia y asesoramiento que busca ayudar a la persona a emprender de nuevo, o a recolocarse laboralmente, me parece un gran acierto porque aúna lo mejor del sentido emprendedor con lo mejor del sentido social en momentos de grave crisis y desempleo. Enlaza el espíritu de lucha característico del empresariado con una innegable visión humana llena de generosidad. Enhorabuena por ello.

Señoras y Señores,

PIMEC realiza una labor modélica al apoyar a sus miembros canalizando la cooperación y la cultura emprendedora; promoviendo la innovación y lasúltimas tecnologías, e impulsando nuevas vocaciones empresariales. PIMEC, con su gran representatividad, refleja igualmente la dimensión, la fortaleza y el dinamismo del tejido productivo en Cataluña, así como su tradición empresarial a la que tanto debe el conjunto de España.

Las PYMES son, en definitiva, elementos esenciales del nervio empresarial y tienen aquí, en Cataluña, un peso y una importancia extraordinarios. De hecho, Cataluña ha sido recientemente distinguida, por parte de la Unión Europea, como "Región Emprendedora Europea" por sus esfuerzos dirigidos a la adopción de medidas favorecedoras de las PYMES en línea con lo establecido en la Small Business Act (SBA).

Porúltimo, como Príncipe de Asturias y de Girona, quiero reiteraros el permanente respaldo y reconocimiento de la Corona al espíritu de iniciativa, a la capacidad de innovación y al empuje de los empresarios y autónomos que tanto hacéis por Cataluña y por toda España. Como he dicho más de una vez, representáis no sólo una parte sustancial del presente, sino también del porvenir. Demostráis que es necesario sumar empeños y fomentar sinergias para favorecer nuestra voluntad colectiva de superación y para reforzar con confianza nuestra apuesta de futuro mediante el impulso a la iniciativa empresarial.

Enhorabuena por vuestra ilusión y esfuerzo a favor de vuestras empresas y de la colaboración entre todas ellas, en beneficio de sus trabajadores, de vuestras familias y de las mejores esperanzas de la sociedad en su conjunto.

Con este espíritu os pido ahora que levantéis conmigo vuestras copas para brindar por PIMEC, por los Premiados de esta noche y por todos los presentes.

Muchas gracias.

Tornar a Discursos
 • Escuchar
 • Imprimir la página
 • Enviar a un amigo
 • Suscribirse al RSS de la página
 • Compartir en Facebook
 • Compartir en Twitter
 • Compartir en Linkedin