Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
ACTIVITATS I AGENDA
 • Escuchar
 • Imprimir la página
 • Enviar a un amigo
 • Suscribirse al RSS de la página
 • Compartir en Facebook
 • Compartir en Twitter
 • Compartir en Linkedin

Palabras de Su Alteza Real el Príncipe de Asturias en la entrega del "Premio a la Exportación" de la Cámara de Comercio de Girona

Vilablareix, 19.02.2007

A

graeixo molt sincerament les amables paraules que el President de la Cambra Oficial de Comerç m'ha dirigit, i que subratllen l'afecte i hospitalitat que sempre he trobat en aquestes nobles y estimades terres catalanes i gironines.

Com a Príncep de Girona, em permetreu afegir que no puc deixar de sentir una especial emoció quand vinc a trobar-me amb vosaltres, per a reconèixer les vostres virtuts i fites, que són moltes i paleses, com molt bé a posat de manifest el President de la Cambra i bé sabem tots. I també per a escoltar els vostres projectes, anhels i preocupacions, amb la seguretat que, tot sabent de les vostres qualitats, els vostres sentiments, capacitat de treball i visió de futur, les sabreu encarrilar amb èxit en benefici de tots.

Per a mí és una satisfacció poguer presidir a Girona aquest Premi a l'Exportació. Un acte de reconeixement públic a les empreses que han destacat per la seva bona feina. Un acte que també és un agraïment als empresaris i a tots aquells que participen a l'empresa amb ells en la creació de riquesa i de llocs de treball, tots estimulant a la vegada el desenvolupament de la nostra economia. Perquè tots ells contribuieixen decisivament a consolidar el benestar i la prosperitat de Girona, de Catalunya i de tot Espanya.

En aquestes molt estimades comarques de Girona héu sabut preservar la riquesa mediambiental i la bellesa natural que any rera any enamora a milers de visitants d'arreu del món, tot combinant-la amb una constant potenciació de les vostres activitats econòmiques i socials.

En efecte, l'història mil.lenaria de Girona ens recorda que aquestes terres, situades en una cruïlla de camins, es caracteritzen des de sempre com a punt de trobada entre pobles i cultures, de manera que la frontera gironina dels Pirineus és un camí obert als intercanvis comercials, a les idees i als viatgers. I, amb ells, als primers fluxes turístics de consideració que, amb el temps, van suposar una sanejada font d?ingressos per al conjunt de la nostra economia.

Per això, es pot dir que Girona ha tingut sempre una vocació cosmopolita, enfortida per l'adhesió d'Espanya a la Unió Europea i la particiació a l'Euro.

Sobre aquest fonament, les terres de Girona i la seva gent són un paradigma de convivència i entesa entre ciutadans de origens diversos, avui enriquida amb l'arribada de nombrosos emigrants, que han trobat ací un lloc en el qual fer-se un futur, a la vegada que contribuieixen a la riquesa de la comunitat.

També, l'afany exportador que demostren les empreses que avui premiem, confirma que continueu amb les portes obertes al món; que sóu, d'alguna manera, une de les nostres més efectives puntes de llança, en la voluntat col.lectiva d'assolir una Unió Europea més forta, competitiva i solidària.

Los empresarios que hoy nos acompañan, como depositarios de la herencia milenaria de los antiguos artesanos gerundenses que, reunidos en gremios, ya en la Edad Media atraían a compradores de lejanos lugares por su destreza y por la calidad de sus productos, saben muy bien que el éxito de la empresa en un mundo globalizado como el de hoy requiere que sea competitiva e innovadora, y que sus productos y servicios destaquen por la calidad. Un afán para el que Girona va dotándose de nuevos proyectos e iniciativas que favorecen el dinamismo y eficacia de su tejido productivo.

En el siglo XXI, la industria gerundense, dotada de empresas familiares que han sabido crecer y adaptarse a los nuevos tiempos, continúa fiel a una manera de hacer, heredada de generación en generación. Y la exportación es, ahora, la prueba más evidente de este saber hacer, que no puede improvisarse y que debemos fomentar para mantener nuestro bienestar económico y social.

Por todas estas razones, por los méritos propios que han sabido aportar con su trabajo bien hecho y su capacidad de iniciativa, quiero felicitar muy especialmente a las distintas empresas hoy premiadas, a sus gestores y a todos sus empleados y trabajadores.

En primer lugar, felicito a "ACEBSA", que ha obtenido el premio a la mayor cifra de exportaciones. Una empresa de estructura familiar, con 180 trabajadores y más de 60 años de actividad, es líder en su sector en España y se encuentra entre las más destacadas del mundo en su especialidad. Su producción de conductores aislantes de cobre para el rebobinado de motores y transformadores, suficiente para abastecer el mercado español, se exporta en un cincuenta por ciento al exterior desde los años 70.

También felicito a "METRAL S.A.", empresa galardonada con el premio al mayor crecimiento exportador, que se dedica a la automatización de los procesos de fabricación y que debe su admirable capacidad de penetración en otros mercados a su elevado nivel tecnológico, apostando siempre por el respeto al medio ambiente y por la mejora de las condiciones de sus trabajadores.

Finalmente, merece asimismo mi felicitación "MIQUEL AVÍCOLA S.A.", que ha destacado por su dinamismo exportador, y que representa la cuarta generación de una empresa familiar dedicada a la producción de huevo fértil e incubable para la obtención de pollos. En sólo cuatro años, ha logrado, con gran éxito, pasar de una cifra de exportación muy pequeña a vender un setenta por ciento de su producción al exterior, contribuyendo a reforzar notablemente el tráfico de carga del aeropuerto de Girona.

A todas ellas dirijo mi más cariñosa y cordial enhorabuena, con la certeza de que cada una de ellas en el futuro continuará siendo un ejemplo que, estoy seguro, alentará a tantos otros emprendedores en Girona, en Cataluña y en toda España.

Junto a las empresas premiadas, también quiero dar mi enhorabuena especial a la Cámara de Comercio de Girona por su excelente trabajo, por el estímulo y por el apoyo con que contribuye a potenciar la economía y el bienestar de la demarcación.

Fa poc més d?un any i mig vaig també tenir l'honor de rebre la invitació de la Cambra per a presidir la Nit del "Girona Convention Bureau", en la qual vem reconèixer públicament les empreses i entitats que havien destacat per la seva contribució al turisme de negocis. Aquella nit, la Princesa i jo ens vem comprometre a donar suport al vostre treball i a totes aquelles iniciatives que poguin contribuir al desenvolupament econòmic i el benestar social de les vostres comarques.

Avui, amb la meva presència ací us vull subratllar, com a Príncep de Girona, el meu profund respecte i estima, així com la meva voluntat de complir amb aquella promesa.

Confio que ens tornarem a veure ben aviat. I estic segur que, sempre que ens retrobem, podrem celebrar l'exemplar empenta i admirable feina de les institucions, empreses i la gent de Girona.

Moltes gràcies.

Torneu a Discursos
 • Escuchar
 • Imprimir la página
 • Enviar a un amigo
 • Suscribirse al RSS de la página
 • Compartir en Facebook
 • Compartir en Twitter
 • Compartir en Linkedin