Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
ACTIVITATS I AGENDA
 • Escuchar
 • Imprimir la página
 • Enviar a un amigo
 • Suscribirse al RSS de la página
 • Compartir en Facebook
 • Compartir en Twitter
 • Compartir en Linkedin

Palabras de Su Alteza Real el Príncipe de Asturias y de Girona en la inauguración de las nuevas instalaciones del Instituto Químico de Sarrià

12.12.2012

Vull agräir, en primer lloc, l’amable invitació a aquest acte d’inauguració de les noves instal.lacions de l’Institut Químic de Sarrià, un centre acadèmic que, amb una trajectòria centenària, és referència en la comunitat universitària espanyola i una escola de reconegut prestigi al panorama acadèmic i científic nacional i internacional. Aquest edifici és expressió de dinamisme i de capacitat d’adaptació als nous temps. Són unes magnífiques instal.lacions que serviran per desenvolupar projectes de formació que impulsin la qualitat i l’excel.lència d’un institut que, amb la seva integració en la Universitat Ramon Llull, ha sabut ampliar amb eficàcia la seva vocació interdisciplinària.

Enhorabona de tot cor a l'IQS perquè és mostra d'una cultura de l'esforç i d'un esperit de servei a la societat aplicat des del treball ben fet, el compromís i el rigor, valors aquests que són indispensables per al benestar i el progrés de qualsevol societat.

Aquesta cerimònia, així doncs, ens ofereix l'oportunitat de ressaltar la importància d'alguns aspectes educatius que han caracteritzat el camí recorregut per l'IQS i que constitueixen un excel•lent exemple sobre el qual mereix la pena reflexionar.

En primer lloc, crec que és important destacar la capacitat d'adaptació de l'Institut als nous temps al llarg d'aquests últims vint anys. De la formació inicial de professionals dedicats a la química, l'Institut s'ha transformat en un centre universitari multidisciplinari amb estudis d'Enginyeria Industrial i d'Administració i Direcció d'Empreses. D'aquesta manera, el Centre segueix el camí d'altres institucions universitàries europees, fermament decidides a millorar la seva contribució a un model sostenible de creixement basat en un coneixement integrador que generi més i millors llocs de treball, així com més i millors emprenedors.

En segon lloc, l'Institut ha apostat per una formació científica i tècnica d'excel•lència dels seus estudiants, el que, sens dubte, és fonamental per assolir el continu desenvolupament i la innovació tecnològica de les empreses i poder competir en un entorn globalitzat.

"...una institución educativa de calidad no solo debe ser un lugar de formación de excelentes profesionales, sino también un Centro que impulse la puesta en marcha de proyectos y promueva sinergias entre la Universidad, la empresa y la sociedad. Por otra parte, no cabe duda de que una investigación de calidad es hoy imprescindible en nuestro desarrollo, al ser la innovación el principal factor de transformación y cambio en los tiempos que vivimos...."

Y al mismo tiempo ha sabido inspirar en sus estudiantes el mejor espíritu emprendedor, animándoles  a crear sus propias empresas o a contribuir con su conocimiento y su fuerza creativa a fortalecer otros proyectos empresariales y productivos que redunden en la creación de empleo y de riqueza.

En tercer lugar, una característica de este Centro que creo también merece ser resaltada ha sido la de poner la investigación y la docencia al servicio de la sociedad con sentido práctico, estableciendo lazos de unión y colaboración con la industria y las empresas, y reforzando la investigación aplicada en todos sus campos de actuación.

En ese sentido, una institución educativa de calidad no solo debe ser un lugar de formación de excelentes profesionales, sino también un Centro que impulse la puesta en marcha de proyectos y promueva sinergias entre la Universidad, la empresa y la sociedad. Por otra parte, no cabe duda de que una investigación de calidad es hoy imprescindible en nuestro desarrollo, al ser la innovación el principal factor de transformación y cambio en los tiempos que vivimos.

Por último, creo que también es importante destacar la vocación del Instituto por ser un centro de referencia de ámbito internacional, haciendo posible la conclusión de los estudios de los alumnos más allá de nuestras fronteras, y fomentando la formación internacional de sus profesores. Es, sin duda, un gran acierto incorporar la internacionalización de una manera permanente al acervo universitario.

Señoras y Señores,

Acabo ya mis palabras felicitando al Instituto por haber hecho honor al lema que caracteriza a su actividad desde sus inicios – el trinomio Persona, Ciencia y Empresa – y que ha de continuar siendo el eje de su acción: formar personas que desarrollando las capacidades adquiridas –humanísticas, científicas y tecnológicas-  las aporten a las necesidades de la sociedad, al bienestar común.

I reitero el meu agraïment a l’IQS pel seu esforç als jovas en educar en l’amor al treball exercit amb serietat, rigor, iniciativa i creativitat. D’aquesta manera, l’activitat professional dels alumnes que surten de les seves aules estarà orientada a una finalitat productiva que, sense cap dubte, contribuirà a la major prosperitat del nostre país.

Muchas gracias, moltas gracias, bon Nadal a tot hom, y permitidme desearos, desearnos a todos, un Feliz Año Nuevo 2013.
 

 

Torneu a Discursos
 • Escuchar
 • Imprimir la página
 • Enviar a un amigo
 • Suscribirse al RSS de la página
 • Compartir en Facebook
 • Compartir en Twitter
 • Compartir en Linkedin

Activitats