Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal

Sa Majestat el Rei Juan Carlos

Els actuals són temps de gran exigència. Ens esperen moltes dificultats, però també ens emparen sòlids valors que ens fan sentir-nos orgullosos de ser espanyols, i un passat recent de superació que ens serveix d'estímul.

Palacio de La Zarzuela, 24.12.2011
  • Escuchar
  • Imprimir la página
  • Enviar a un amigo
  • Suscribirse al RSS de la página
  • Compartir en Facebook
  • Compartir en Twitter
  • Compartir en Linkedin
  • Compartir en Google+

Armes de Sa Majestat el Rei Juan Carlos I

 
La descripció de les armes de Sa Majestat el Rei figura en la regla número 1 del títol II del Reial decret 1511/1977, de 21 de gener, pel qual s'aprova el reglament de banderes i estendards, guions, insígnies i distintius.
 

ESCUT QUARTERAT:

1º, de gules, amb un castell d'or, emmerletat de tres merlets i torrejat de tres torres, cadascuna amb tres merlets del mateix maçonat de sable i esbandida d'atzur, de Castella;
2º, de plata amb un lleó rampant de gules coronat d'or, lampassat i armat d'allò mateix, de Lleó;
3º, d'or, amb quatre pals de gules, d'Aragó;
4º, de gules, amb una cadena d'or posada en orla, en creu i en aspa, amb un punt de sinople en abisme, de Navarra; entat en punta, de plata, amb una mangrana al natural esquerdada de gules, sostinguda, tallada i fullada amb dos fulles de sinople, de Granada. En escussó d'atzur i filetejat de gules, tres flors de lis d'or, de Borbó.
Porta acoblada a l'escut la creu roja de Borgonya i, a dreta i esquerra de la seua punta, el jou de gules en la seua posició natural amb cintes d'allò mateix i el feix de cinc fletxes de gules, amb puntes cap a baix i cintes d'allò mateix.
El tot envoltat pel Toisó d'Or i rematat amb la corona del mateix metall i pedreria, amb huit florons, només visibles cinc, i huit perles intercalades i tancades amb huit diademes guarnides també de perles i rematades amb una creu sobre un globus, de la Reial d'Espanya.
  • Escuchar
  • Imprimir la página
  • Enviar a un amigo
  • Suscribirse al RSS de la página
  • Compartir en Facebook
  • Compartir en Twitter
  • Compartir en Linkedin
  • Compartir en Google+