Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal

S. M. el Rei Juan Carlos

Els actuals són temps de gran exigència. Ens esperen moltes dificultats, però també ens emparen valors que ens fan sentir-nos orgullosos de ser espanyols, i un passat recent de superació que ens serveix d'estímul.

Palacio de La Zarzuela, 24.12.2011
  • Escuchar
  • Imprimir la página
  • Enviar a un amigo
  • Suscribirse al RSS de la página
  • Compartir en Facebook
  • Compartir en Twitter
  • Compartir en Linkedin
  • Compartir en Google+

Armes de Sa Majestat el Rei

 
La descripció de les armes de Sa Majestat el Rei figura en la regla número 1 del títol II del Reial decret 1511/1977, de 21 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de banderes i estendards, guions, insígnies i distintius. 


 

ESCUT QUARTERAT:

1º, de gules, amb un castell d'or, emmerletat de tres merlets i amb tres torres, cada una amb tres merlets del mateix maçonat de sable i aclarida d'atzur, de Castella;
2º, de plata amb un lleó rampant de gules coronat d'or, lampassat i armat del mateix, de Lleó;
3º, d'or, amb quatre pals de gules, d'Aragó;
4º, de gules, amb una cadena d'or posada en orla, en creu i en aspa, amb un punt de sinople en abisme, de Navarra; entat en punta, de plata, amb una magrana al natural esquerdada de gules, sostinguda, tallada i fullada amb dues fulles de sinople, de Granada. En escussó d'atzur i filetejat de gules, tres flors de lis d'or, de Borbó.
Porta acoblada a l'escut la creu vermella de Borgonya i, a dreta i esquerra de la punta d'aquest, el jou de gules en posició natural amb cintes d'aquest, i el feix de cinc fletxes de gules, amb puntes cap avall i cintes d'aquest.
El tot envoltat del Toisó d'Or i rematat de corona del mateix metall i pedreria, amb vuit florons, amb cinc de visibles, i vuit perles intercalades, tancades amb vuit diademes guarnides també de perles i rematades amb una creu sobre un globus, que és la reial d'Espanya.
  • Escuchar
  • Imprimir la página
  • Enviar a un amigo
  • Suscribirse al RSS de la página
  • Compartir en Facebook
  • Compartir en Twitter
  • Compartir en Linkedin
  • Compartir en Google+